Mandy – Mamma & änglamamma

Redigera dina bilder – Svartvitt.

Här kommer ett litet inlägg om hur jag redigerar mina svartvita bilder, efter önskemål. Jag är inget proffs på varken foto eller redigering så jag gör det lätt för mig och mitt enda tips när det kommer till svartvita foton är att ljusa upp dem innan man lägger på den gråa skalan. Annars blir dom mörka och tråkiga, istället för svartvita och livliga, som jag vill ha dom.. Såhär gör jag..

Jag använder mig av Photoscape, ett jätte enkelt program som du kan ladda hem via att googla fram det.


1. Ofta när jag ska fota mitt vilddjur till son så hinner jag inte ställa in kameran så bra som jag önskat utan jag tar bara bilden snabbt för att hinna med. ofta blir dom väldigt brusiga och det tar jag bort lite lätt genom att brusredigera. 1, filter 2, brusreducering och välj sedan den grad du själv önskar.

2, Sedan börjar jag med att ljusa upp och fördjupa bilden för att få den som sagt, ljus och fördjupar gör jag för att få lite skarpare konturer i det svartvita senare. Klicka in på Ljus, Färg för att få upp denna möjlighet.

3, Lägg till gråskala för att få bilden svartvit. Det går att använda gråskalan flera gånger för olika resultat. Jag använder mig bara av ett tryck och den ”minsta” formen av svartvitt.

4, Efter att jag har lagt på den svarvita färgen så lägger jag till lite skärpa för att få bilden ännu lite skarpare. Jag brukar oftast använda mig av skala 1 eller 2, i detta fall 2.

5, Något som är A och O ( enligt mig) vid fotografering av denna typ av foton, porträtt liknande foton är att lägga fokusen rätt. När jag tar på River så lägger jag oftast ”fokuspricken” på hans ögon för att få skärpa i den. Hinner jag inte det då det ofta lär gå fort när det kommer till River, så brukar jag lägga till lika extra skärpa i ögonen genom”Region (utanför fokus)”.

6, Det gör jag genom att markera ögonen, väljer skärpa och sedan storlek. När jag lägger den på ögonen brukar jag ta ungefär 2% av bilden då det brukar passa perfekt till ögonen storlek.

7, Sen gillar ag när bilderna är lite mjukare i färgen än den i orginal/uppljusade svartvita så jag brukar lägga till en ljusröd ton genom att trycka på 1, filer 2, uttoningsstil.

8, Där väljer jag nivån på den röda nivån och när det handlar om svartvitt tar jag ofta en ganska låg %, som 25% på denna..

Färdigt. Den perfekta svartvita bilden enligt mig.

Endast ändrat från orginal till svartvit. Inte alls lika fint, inte sant?

Så, det blev lite knepigt med siffrorna på bilderna. Så bryr er inte om siffran utan bara vart den sitter så ni vet vart ni ska trycka. Igång och redigera med er hihi.  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats