Mandy – Mamma & änglamamma

.. Så hur var mellon live? 

Så, nu tänkte jag ge mig på en liten recension av Melodifestivalenfinalen-live! –

 

Så hur var det nudå?

Det var helt jävla skit grymt – utan att överdriva en endaste millimeter! Jag ville inte att det skulle ta slut, och med det så förstår man kanske att mellon är en av höjdpunkterna under året för mig, alla katogorier! Love it!

Det var en sån härlig stämning, kan det bli annat med 35000 glada människor! Jag satt bredvid en liten tjej som viftade med en skylt i mitt huvudet ca 100 ggr under programmet men till och med det var trevligt!

Så- vann rätt låt? Det tror jag. Iallafall om man ska tänka ”Eurovision”. Det enda viktigt för mig i slutet var att inte Jon Henrik skulle vinna. Den hypen har jag inte förstått än. Tycker hans låt mest är en 3 minuters lång vaggvisa.

Bäst under kvällen var helt klart Hasse Andersson. Jag trodde taket skulle lyfta när han sjöng och hela arenan dansade! Han har den helt klart svängigaste låten- men kanske inte en vinnarlåt- om vi återigen ska tänka Eurovision!

Bästa liveuppträdanden hade (förutom Hasse) Samir och Viktor! Det var under deras och Hasses låt som det kokade mest i arena. Groupie har väl inte något jätte avancerad textskrivning bakom sig men låten är verkligen en live-låt!

Sämsta liveframträdande hade definitivt Saade! Saades låt är helt fruktansvärt tråkig i år! Något liknande en katastrof. Och jag dissar totalt de inklippta klippen han får ha i tv rutan. Likar mer en musikvideo än ett live-framträdande. Och hans dansare hade olika mönstrade byxor som bara gjorde allt rörig. Jag visste inte vart jag skulle titta för att det inte skulle snurra. Och dansstegen ar nog tänk att se avslappnade och coola ut. Påminde mer om när Thyra dansar till ”cheerleder” här hemma och försöker få alla kroppsdelar att hänga ihop.

Mariette är cool och lite ”eurovisig”. Magnus Carlsson är Magnus Carlsson och det svänger i schlager- blodet men han är för blek i jämförelse med resten av deltagarna. Jessica Andersson besitter en pipa- men rätt boring, tyvärr.

Isa vann tredjepris i live-uppträdande! Hon är en riktigt pop-diva men Marcus var mest bekymrad över att en 16-åring var så lättklädd haha!

Dinah nah har en riktigt bra låt men även hon har för blek personlighet för att vinna röster- tror jag.

Linus Svenning har en grym låt men ett alldeles för arrangerat scennummer som bara var styrt till tv-tittarna. Hur han sprang och bara stod stilla i ett hörn under numret när det skedde något framför kameran förstörde allt! Han glömde nog att han stod framför 35000 pers som också tittade.

Förresten – Saade var kanske inte tråkigast igår. JTR var ganska blek det också! En bra låt men definitivt inget live-band!

Måns framträdande är också ett bättre tv-framträdande än live även om han aldrig hade ett arrangerat upplägg med pauser som svenning! Det var bara det att hans lilla tv med effekterna såg lite fjantig ut på en stor scen- men på tv/storbildsskärmen- skit coolt!

Så ja, rätt låt vann! Och jag tror Måns vinner hela skiten! Iallafall att han tar medalj!

Sämst på hela kvällen var den cover som gjordes på förra årets vinnarlåt! – Så gräsligt att varenda hårstrå resten sig på kroppen, och då inte av fascinerande gåshud utan av förskräckelse! Snacka om att förstöra en låt- och ett moment!

Kort och gott såhär i slutet! mello-finalen var toppen. Allt var en 5 poängare. Stämningen, deltagarna och vinnaren! Nästa år hoppas jag att jag sitter på Eurovision i Friends istället! Och om ytterligare några år vill jag sitta bakom scen med mitt journalist-legg 😉

Grattis Måns. Välförtjänt!

Vi tog en groupie med 30000 andra.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats